Latijns-Amerika magazine.
 

Latijns-Amerikaanse films op International Queer & Migrant Filmfestival 2022

24-03-2022

Het International Queer & Migrant Festival, opgericht in 2015, is een filmfestival en platform voor wereldwijde queer kunst en cultuur in relatie tot migratie-onderwerpen. IQMF draagt met haar programmering bij aan een diverse en inclusieve samenleving.

De zevende editie van het IQMF festival vindt plaats van 30 maart t/m 4 april 2022 in LAB111 en Supernova Cinema in Amsterdam. Het festival is verplaatst vanwege de lockdown in december en vindt dit jaar plaats met een bescheiden selectie queer films uit ruim tien verschillende landen. De volledige selectie omvat speelfilms, documentaires en shorts in het teken van queer en migratie-onderwerpen.

Dit jaar gaat IQMF bovendien nieuwe samenwerkingen aan met Kaboom Animationfestival & Humans of Film Festival

Bekijk het volledige programma op supernovacinema.nl/iqmf

SUPERNOVA CINEMA
IQMF heeft tegenwoordig een vast huis gevonden in Supernova Cinema op de Overtoom 301, de enige arthouse in Amsterdam die door het jaar heen een vast aanbod aan queer en social issue programmering voert.  LAB111 is als vaste partner de tweede locatie. 

Een greep uit de films uit of over Latijns-Amerika die op het festival te zien zijn: 

 Queen of Lapa, Theodore Collatos, Brazilie 2019 

Intiem portret van transgender vrouw Luana, ook bekend als de ‘Queen of Lapa’ die sinds haar negende als sekswerker de straten van Rio de Janeiro bewandelt. In samenwerking met Humans of Film Festival Amsterdam. 
Bekijk de trailer
31 maart en 3 april

Mi Alma Azul (My Blue Soul)

Liam Duran, Cuba,  30 minuten
Mi Alma Azul is een documentaire die de realiteit van het leven laat zien van de mannelijke transgender gemeenschap in Cuba.
2 april 

Caught (Caer) + Q&A with director Nicola Mai

Nicola Mai, VK, 61 minuten
Caught is een documentaire die gebruik maakt van zowel fictie als observatie om de strijd voor erkenning en gerechtigheid in beeld te brengen van trans Latina-vrouwen die in de New Yorkse seksindustrie werken. De film is het resultaat van de samenwerking tussen Nicola Mai en het Transgrediendo Intercultural Collective, een vereniging die opkomt voor de rechten van trans Latina migrantenvrouwen in Queens, New York.
 

reageren

meer Kunst en Media

meer Brazilië

meer Cuba

meer Verenigde Staten