Latijns-Amerika magazine.
 

Latijns-Amerikaanse namen op Roots Festival 2017

05-04-2017

Klinkende namen en verborgen parels op de jubileumeditie van het Amsterdam Roots Festival!

Van 19 t/m 25 juni 2017 vindt op verschillende locaties in Amsterdam de 35ste editie plaats van het Amsterdam Roots Festival. Het festival heeft een nieuwe missie; “van wereldmuziek naar wereldwijde cultuur” en daarbij horen klinkende namen alsook verborgen parels! Om u alvast te verheugen op wat er gaat komen, maakt de organisatie de eerste zes acts bekend. Van explosieve afro-funk, wervelende salsa en dansbare retro-pop tot Zuid-Amerikaanse folk, traditionele Malinese blues en hedendaagse Arabische jazz; Amsterdam Roots Festival presenteert een festivalprogramma dat gevarieerder is dan ooit. Naast muziek kan het publiek vanaf dit jaar ook kennis maken met nieuw circus en fysiek theater uit alle windstreken. Verder zijn er documentaires, workshops, kinderactiviteiten en de inmiddels beroemde Roots Bazaar. Een actueel verdiepingsprogramma op Roots Open Air zal het multidisciplinaire festival helemaal compleet maken.

La MambaNegra
Bij La MambaNegra -de Zwarte Slang- geen Salsa Romantica en gladde pakken, maar een giftig mengsel van snoeiharde salsa, hiphop en funk met een raggamuffin rafelrand. De band weerspiegelt haar ruige en chaotische Colombiaanse geboortestad Cali, de latin hoofdstad, waar salsa in het bloed zit en uit alle bars, huizen en taxi’s klinkt. Met hun tomeloze energie en urban attitude zetten ze live de boel op stelten. Ze veroverden eerst Zuid-Amerika en nu volgt de rest van de wereld. Op zondag 25 juni zal hun wervelende show Amsterdam Roots Open Air stijlvol afsluiten. (Roots Open Air/Oosterpark – 25-06-17)

Pascuala Ilabaca y Fauna
Fris, vrijmoedig en geanimeerd: Pascuala Ilabaca straalt op het podium. De aanstekelijke muziek van de zangeres/ accordeoniste Ilabaca heeft de Chileense folkmuziek als de basis. Haar inspiratie is haar landgenote Violeta Parra, de Godmother van de Zuid-Amerikaanse folk. In Parra’s voetspoor zet Ilabaca’s band sterke, maar toch tedere, composities neer. In hun thuisland Chili is ze de status ‘verborgen parel’ allang ontstegen: het album “Busco Paraiso’ was in 2012 het meest gedownloade album van het jaar. Voor ons valt er nog veel te ontdekken: dit jaar speelt Pascuala Ilabaca voor het eerst in Nederland op Roots Open Air. (Roots Open Air/Oosterpark – 25-06-17)

AMSTERDAM ROOTS FESTIVAL | 19 T/M 25 JUNI 2017

DIVERSE LOCATIES, AMSTERDAM

MEER INFORMATIE OVER HET FESTIVAL: WWW.AMSTERDAMROOTS.NL 

reageren