Latijns-Amerika magazine.
 

Melingo – WIN WIN WIN

20-02-2020

conSentido mag 2 duotickets weggeven voor het concert van Melingo in De Roma in Antwerpen op 17 april. Wil jij bij dit concert zijn? Stuur dan voor 10 april een mail naar info@consentido.nl o.v.v. ‘Melingo’ en wie weet win jij 2 kaarten!

De VS hebben Tom Waits, Italië heeft Paolo Conte en Argentinië heeft… Daniel Melingo. De zanger met de rauwe stem die meer vertelt dan zingt en die als geen ander de nuevo tango weet te vertolken, een eigentijdse interpretatie van de klassieke tango. Melingo staat daarnaast voor zoveel meer: rocker en straatmuzikant, multi-instrumentalist en componist, jazzcrooner en smartlappenzanger, liefhebber van blues en bossa nova. Met zijn muziek roept hij dromen, cinemabeelden en avonturenromans op. Atmosferisch en meeslepend, surrealistisch en duister.

Maar Melingo komt wel altijd terug uit bij tango. Met zijn twee vorige albums – Linyera uit 2014 en Anda uit 2016 – begon Melingo aan een muzikaal verhaal over de verspreiding van het genre over de wereld. De nieuwste plaat Oasis is het sluitstuk van een trilogie en gaat terug naar de roots van zijn grootvader, die in Argentinië een ‘turco’ werd genoemd. Muzikaal legt Melingo links naar de rebetiko, de muziek die veroordeelden en drugsverslaafden na WOII speelden in de havens van Constantinopel en Thessaloniki en die een mediterrane spiegel vormt van de tango. Zingen doe hij in het Lunfrado, de straattaal van Buenos Aires.

Hoezeer Melingo ook speelt met de wetmatigheden van tango, overtuigen doet hij met dezelfde passie en melancholie die het genre zo kenmerken. Na zijn vorige passage in 2017, zijn we dan ook bijzonder opgetogen dat we in De Roma opnieuw in zijn bijzondere universum mogen onderduiken.

https://www.deroma.be/nl/agenda/melingo/10671/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=yk1kHa5ajuc&feature=emb_title

 

reageren