Latijns-Amerika magazine.
 

Omwegen – Naar het Einde van de Wereld: in een oude Land Cruiser door Zuid-Amerika

14-04-2022
In deel 2 van Landcruising Adventure nemen Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels de lezer mee op een reis van 75.000 kilometers met 40 grensovergangen door Patagonië, over de Andes en in Brazilië.
 
De reis
Karin-Marijke en Coen zijn drie jaar onderweg naar Zuidoost-Azië wanneer ze besluiten niet naar Nederland terug te keren, maar hun nomadisch bestaan voor te zetten. Buenos Aires is de start van hun nieuwe avontuur met als plan om met hun verroeste Land Cruiser naar Alaska te rijden, maar dat einddoel zullen ze niet bereiken.
 
Zuid-Amerika is een continent waar veel vooroordelen over bestaan. Maar… hoe is het daar nu echt? Karin-Marijke en Coen zijn te gast bij inwoners van São Paulo en Rio de Janeiro, ontmoeten inheemse inwoners van de Amazone, verblijven bij de Mennonieten in Paraguay en bij polo- en rallyliefhebbers in Argentinië. Omwegen schetst een beeld van de mooie kant van onze wereld en haar inwoners, verhalen waar we blij van worden en die de burger weer vertrouwen geven in de medemens.
 
Via legendarische routes verkennen ze de pampa’s van Argentinië, de Andes in Chili, de hooglanden van Bolivia en kamperen ze tussen wilde dieren in de Pantanal draslanden. In de wildernis van zoutvlaktes en vulkanen stort hun verroeste huis op wielen in. De restauratie mondt uit in een culturele botsing en als de Land Cruiser in honderdduizend stukken ligt, dreigt de garage in Bolivia er de brui aan te geven. Krijgen Karin-Marijke en Coen hun huis op wielen terug? En zo ja, in wat voor staat?
 
Over de auteurs
Kort nadat ze elkaar ontmoetten, verruilden Karin-Marijke en Coen hun reguliere leven voor een nomadisch bestaan. Ze combineren het reizen met hun werk als freelance duo en delen verhalen en foto’s in auto- en reistijdschriften waaronder ruim vijftien jaar voor 4WD Magazine. Hun eerste boek Van het pad af beschrijft de eerst jaren van hun reis, naar Zuidoost-Azië.
 
Wil je weten wat het betekent om jarenlang in een auto rond te reizen en onafhankelijk de wereld te verkennen, bekijk dan het filmpje, lees het eerste hoofdstuk en bestel hier het boek.
reageren