Latijns-Amerika magazine.
 

DIA DE LOS MUERTOS MET ORKESTA MENDOZA & MARIACHI RELOADED – WIN WIN WIN

16-10-2017

Deze prijsvraag is verlopen

conSentido mag 2 duotickets weggeven voor het optreden van Orkesta Mendoza & Mariachi Reloaded in De Roma in Antwerpen op 1 november. Wil jij daar bij zijn? Stuur dan voor 27 oktober een mail naar info@consentido.nl o.v.v. ‘Orkesta Mendoza’ en wie weet win jij 2 kaarten!

Dia de los Muertos: de Dag van de Doden is een belangrijke Latijns-Amerikaanse feest- en herdenkingsdag. Op Allerzielen, de dag na Allerheiligen, eren ze de overledenen met bizarre uitbundige feesten. In De Roma zullen twee Mexicaanse bands tonen hoe dat moet.

Orkesta Mendoza is een experimentele Latijnse Fusion Band uit Tucson (Arizona), geleid door muzikanten die in Mexico geboren zijn. Bezieler is Sergio Mendoza, een multi-instrumentalist, producent en componist die ook bekend is van zijn werk met Calexico.

De muziekstijl van Orkesta Mendoza benoemen de bandleden zelf als indie-mambo en valt op door de onverwachte arrangementen. Het Orkesta bestaat uit een trompettist die ook gitaar speelt, een trombonespeler die soms overschakelt op klarinet, toetsen en accordeon, een bassist en een drummer. Zo beginnen ze bijvoorbeeld nummers met een cumbia-dansliedje verrijkt met een streepje hiphop en een stomping beat, dat dan overgaat in een caleidoscoop van Latijnse stijlen en westerse pop. Maar hun grootste verdienste is dat ze een gesofistikeerde showband zijn die live een unieke ervaring aflevert!

www.orkestamendoza.com

Zoals de naam al suggereert, is Mariachi Reloaded een complete heruitvinding van het traditionele Mexicaanse mariachi-genre. De multiculturele samenstelling van Mexicaanse, Hondurese, Cubaanse en Belgische bandleden zorgt ervoor dat je niet het gebruikelijke Cielito Lindo of La Malageña geserveerd krijgt.

Elke set is even eclectisch als de bezetting belooft: ze springen snel van het ene ritme naar het andere, beginnen een nummer mariachi-style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funk groove. Mariachi Reloaded brengt la fiesta naar jou! We dagen je uit om ons bij te benen!

www.facebook.com/mariachireloaded

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

reageren