Latijns-Amerika magazine.
 

Orkesta Mendoza – WIN WIN WIN

11-07-2017

conSentido mag 3 duotickets weggeven voor het optreden van Orkesta Mendoza in De Roma in Antwerpen op 1 november. Wil jij daar bij zijn? Stuur dan voor 1 augustus een mail naar info@consentido.nl o.v.v. ‘Orkesta Mendoza’ en wie weet win jij 2 kaarten!

Orkesta Mendoza is een experimentele Latijnse Fusion Band van Tucson (Arizona), geleid door twee muzikanten die in Mexico geboren zijn. Sergio Mendoza, een multi-instrumentalist, producent en componist is vooral bekend van zijn werk met Calexico en de energetische veteraanzanger Salvador Duran.

Zelf benoemen ze hun muziekstijl als Indie Mambo, een stijl die heel wat onverwachte arrangementen kent. Het Orkesta bestaat uit een trompettist die ook een gitaar speelt, een trombonespeler die soms overschakelt op klarinet, toetsen en accordeon, een bassist en een drummer. Zo beginnen ze bijvoorbeeld nummers met een cumbia dansliedje verrijkt met een streepje hiphop en een stomping beat, dat dan overgaat in een caleidoscoop van Latijnse stijlen en westerse pop. Maar hun grootste verdienste is dat ze een gesofistikeerde showband zijn die live een unieke ervaring afleveren!

reageren