Latijns-Amerika magazine.

Over ons

     

We houden van Latijns-Amerika, Holland en België, niet perse in die volgorde. We zijn nieuwsgierig, maar weten niet alles. We houden van diepgang, maar ook van chistes; grapjes en knipogen. We zijn realistisch, maar niet cynisch. We zijn idealistisch, maar niet naïef. Wij zijn Carmen, Lisa, Ruby en Lotte en heten je welkom op conSentido: bienvenido, bem vindo, welcome, bienvenue, welkom! We zijn vier afgestudeerde Latijns-Amerikanisten met uiteenlopende vooropleidingen, verenigd in een voor ieder persoonlijke affiniteit met Latijns-Amerika met als resultaat het nieuwe Latijns-Amerikatijdschrift conSentido, dat sinds 2012 een steeds groeiend platform is. 

Door laagdrempelig maar nooit oppervlakkig over Latijns-Amerika te informeren, willen we de uitwisseling tussen Nederlanders, Belgen en Latijns-Amerikanen bevorderen. Met de keuze papier te verruilen voor een digitaal formaat willen we een zo groot mogelijk publiek bereiken. Hoewel een groot deel van de artikelen uit eigen pen in het Nederlands is, bieden we ook aan de hand van gastauteurs leesmateriaal aan in het Spaans en het Engels. Met de interdisciplinaire aanpak en een breed auteursbestand proberen we vernieuwend te zijn door kennis te bieden over een actueel Latijns-Amerika; de mythes voorbij, met respect voor de grote sociale veranderingen die het continent beleeft.

Bij het bedenken van een naam werd maar eens temeer duidelijk dat dit grote continent dat Midden- en Zuid-Amerika bedekt niet gemakkelijk te veralgemeniseren valt. Daarom hebben we gekozen dit tijdschrift conSentido te dopen. We bieden informatie die con sentido, ofwel van betekenis, is. Op een speelse, maar serieuze manier zonder te pretenderen naakte waarheden te kunnen bieden. Bovendien streven we ernaar van jullie een verwende, consentido, lezer te maken door jullie te laten genieten van actualiteit, verschillende media en kunsten, uiteenlopende persoonlijke meningen, heerlijke gerechten en de culinaire cultuur en vele Latijns-Amerikaanse activiteiten in Nederland en België.

>> Beluister hier een interview met Carmen op Radio CÍRCULO D.M. >>

salsa club weert interview