Latijns-Amerika magazine.
 

Peruaanse gevangenen verkopen moederdagtaart

29-04-2012

In de Castro Castro gevangenis in Lima staan acht gevangenen elke dag om drie uur ’s nachts op om zevenduizend broden te bereiden voor de meer dan tweeduizend gevangenen van het complex. De bakkerij van de gevangenis is onderdeel van een programma om de re-integratie van de gevangenen te bevorderen, evenals cursussen keramiek en talen die de gevangenen kunnen volgen. Omdat veel gevangenen verwachten dat de kans op werk als ze vrijkomen erg klein is, denken de meesten erover een eigen bedrijf te beginnen. “Todo puede empezar con un esponjoso bizcocho” (dat kan allemaal beginnen met een sponzige cake), schrijft de Peruaanse krant El Comercio.

De bakkers maken daarom niet alleen brood voor medegevangenen. De bakkerij voldoet aan alle hygiënevoorschriften om haar product te commercialiseren. Zo werden er afgelopen kerst meer dan 10.000 panetones verkocht die in de bakkerij van de gevangenis gemaakt waren.

Om hun moeders duidelijk te maken dat ze aan hun denken, hebben de gevangenen een deze week nieuw product gelanceerd: een moederdagtaart. De taart met kastanjes en rozijnen kost 10 sol en is telefonisch te bestellen.

Bekijk hier de reportage die El Comercio maakte in de bakkerij van de Castro Castro gevangenis.

reageren