Latijns-Amerika magazine.

door Carmen Laura Gimenez Solar

Arroz con leche is een van de bekendste en meest veelzijdige Iberoamericaanse desserts, en je zou denken dat het een saai en ouderwetse dessert is maar juist zoiets simpels als de arroz con leche leent zich perfect voor een feestelijke aanpassing.

Bij ons thuis bijvoorbeeld smaakt de feestelijke arroz con leche naar whisky, klinkt dat al meteen minder saai? Hier heb je het recept.

Lees hier en hier nog twee overheerlijke recepten voor een Latijns-Amerikaanse kerst!

 

Ingredienten:

1 liter melk (neem voor het beste resultaat goeie volle biologische melk) 1 kop basmatirijst 2 stokjes kaneel 2 nageltjes kruidnagel 1 onbespoten goed geboende citroen Kaneelpoeder Suiker op smaak maar in ieder geval 3 flinke lepels Halve kop rozijnen (het liefst sultana) 1 klein glasje whisky, of een goeie reserverum (alleen constrasteert het zoete van de rum minder goed met dit al zo zoet dessert)

Bereiding:

Eerst ga je de rozijnen wellen. Doe ze in een glas en schenk de whisky/rum eroverheen. Laat ze goed 2 uur rusten en je zult ze lekker vol en zacht zien worden. Vervolgens kook je de melk met de suiker. Als dit kookt doe je de schil van de citroen, de stokjes kaneel,  de kruidnagel  en dan de rijst bij de melk. Laat het op zacht vuur koken totdat de rijst barst. Als dit gebeurd is meng je er de rozijnen door en zet je het vuur uit. Dan is het een kwestie van afkoelen en smullen! Oh en vergeet niet wat kaneelpoeder over jouw arroz con leche heen te strooien.