Latijns-Amerika magazine.
 

Tien recepten om je kerst(gourmet)avond een Latijns-Amerikaans tintje te geven

22-12-2015 door Lotte van Oudheusden
Patacones conSentido bakbananen recept

Ben je met kerst uitgenodigd voor een gezellig avondje gourmetten, maar heb je niet zo’n zin in stukjes vlees, gebakken aardappeltjes, stokbrood en cocktailsaus? Geef je kerstmaaltijd een Latijns-Amerikaans tintje met deze gerechten van conSentido! Deze originele recepten voor een gourmetavond kun je allemaal makkelijk van tevoren bereiden, of natuurlijk door iedereen zelf laten maken in zijn gourmetpannetje. 

mexicaanse quesadillas recept1. Mexicaanse Quesadillas

Koop miniwraps of snijd grotere in vieren en maak daarmee deze Mexicaanse quesadillas op klein formaat. De quesadillas kun je al helemaal klaarmaken, zodat je alleen nog de kaas hoeft te laten smelten in het gourmetpannetje. 

 

  

P1030869-480x2702. Colombiaanse Buñuelos 

Ook onze overheerlijke Colombiaanse buñuelos (zachtzoete kaasballetjes) kun je gemakkelijk van tevoren maken, zodat je ze alleen nog even hoeft op te warmen in je pannetje. 

Patacones conSentido bakbananen recept3. Panamese Patacones (platgeslagen bakbananen)

Deze patacones kun je met iets minder olie dan in het recept beschreven staat makkelijk op de gourmet of grillplaat bereiden. En raad iedereen aan de banaan even te pletten met zijn glas. 

 

chimichurri-3-480x3604. Argentijnse Chimichurrisaus

Voor het vlees maak je gemakkelijk deze Argentijnse chimichurrisaus, een saus van azijn, peterselie, knoflook en Spaanse peper.

  

paste-del-papas-480x6365. Boliviaanse Pastel de Papas (aardappeltaart)

Maak als bijgerecht een pastel de papas (aardappeltaart met kaas), een kerstklassieker van Carmens opa.

 

 

 

 

 empanada6. Empanadas

Empanadas zijn heerlijke snacks voor elke gelegenheid. Deze pasteitjes kun je vullen met bijvoorbeeld gehakt, groenten, kaas en ham, tonijn of kip. Bovendien erg lekker met de Chimichurrisaus van nummer 4. 

 

arroz-con-leche 7. Arroz con Leche 

Arroz con leche is een van de bekendste Latijns-Amerikaanse desserts. Heerlijk te bereiden met een klein glaasje whiskey en rozijnen. 

8. Mexicaanse Helado de Aguacate (avocadoijs)helado de aguacate

Helado de aguacate is voor velen waarschijnlijk een minder bekend toetje. Eens wat anders dan chocolade- of vanille-ijs; een nagerecht dat je tafelgenoten niet snel zullen vergeten. 

 

Bolinhos brigadeiros9. Braziliaanse brigadeiros en bolinhos de coco

Deze Braziliaanse lekkernijen zien er heel feestelijk uit en kun je een dag van tevoren al maken. 

 

 

 

daiquiri-2-480x32010. Cubaanse Cocktails

Serveer er een (of meerdere) van deze Cubaanse cocktails bij en de gourmetavond is sowieso geslaagd.  

 

Meer kookinspiratie vind je hier!

reageren