Latijns-Amerika magazine.
 

Winnaars fotowedstrijd

11-09-2014
Foto: Eva Willems

De winnaars van de conSentido-zomerfotowedstrijd zijn bekend!

Als jury-winnaar is bovenstaande foto van Eva Willems op de eerste plaats geëindigd, waarop wordt verbeeld hoe in Peru “geschiedenis, herinnering en transitional justice leeft, na de burgeroorlog met het Lichtend Pad in de jaren ’80. Deze vrouwen zijn stuk voor stuk overlevenden van een gruwelijk conflict dat nog niet zo lang geleden is maar toch vaak vergeten wordt.” De foto is genomen in Ayacucho, Peru. Volgens de jury slaagt de foto er heel knap in de pijnlijke geschiedenis van deze vrouwen te vertellen, zonder dat dit er erg dik bovenop ligt.

Op de tweede plaats staat deze foto van Sheila Bollaert, gemaakt in het Parque Nacional Torres del Paine in Chili. De fotografe vertelt: “Onze eerste kampeerplek tijdens de trekking was deze prachtige plek en meteen ook onze eerste kennismaking met de felle wind zo eigen aan het Zuiden van Chili. We waren waarschijnlijk niet de enige kampeerders die dachten dat hun tent de nacht niet ging overleven. De tent hield stand en de volgende ochtend ontwaakten met dit prachtige uitzicht.” 

Foto: Sheila Bollaert

Foto: Sheila Bollaert

De derde jurywinnaar is geworden deze foto van Maggie Pescio, genomen in Mindo, Ecuador, waarop de alledaagsheid van een gezin in het binnenland van Ecuador mooi wordt weergegeven. 

Foto: Maggie Pescio

Foto: Maggie Pescio

valentina

Foto: Valentina Pezzoni

Op Facebook heeft deze foto van Valentina Pezzoni de allermeeste publieksstemmen gekregen. Deze foto werd genomen in Laguna de Cuicocha, Imbabura, Ecuador, en kreeg maar liefst 82 publieksstemmen.  

 

 

 

 

 

reageren

meer conSentido (zin)

meer Kunst en Media

meer Reizen

meer Chili

meer Ecuador

meer Peru